World Ocean Day 2011

Zondag 5 juni Aquatopia Antwerpen

 
 

Op 8 juni 2011 is het alweer zover, dan wordt er wereldwijd World Ocean Day (WOD) gevierd. Een dag die in 1992  op de "Earth Summit" van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro in het leven is geroepen om mensen bewust te maken van de problemen in zeeën en oceanen en wat deze voor ons betekenen.


Op zondag 5 juni voorafgaand aan de officiële World Ocean Day organiseert Sea First Foundation (SFF) Belgium voor de tweede maal in België het evenement World Ocean Day, ditmaal in samenwerking met onder andere het Radisson Hotel en Aquatopia. Het programma van lezingen en filmvertoningen focust op drie actuele onderwerpen: haaien, verzuring van de oceanen en plastiek soep. Sprekers zijn onder andere gerenommeerd onderwaterfotograaf Dos Winkel, wetenschapsjournaliste Helga D'Havé, Professor Dr. Jan Vanaverbeke van de Universiteit van Gent en oprichter van the Plastic Soup Foundation en tv-producente Maria Westerbos. Daarnaast wordt het boek Non*Fish*A*Li*Ci*Ous officieel voorgesteld door auteur en veggie-icoon Lisette Kreischer en gaat de spraakmakende documentaire "Bag It" in Belgische première.


World Ocean Day Belgie 2011 vindt plaats in


Koningin Astridplein 7

2018 Antwerpen België


U kunt zich hier inschrijven.


Op 13 juni 2010 werd World Ocean Day voor het eerst georganiseerd in de Zoo van Antwerpen. Ondanks de verkiezingen, examens en 'vaderkesdag', trok het evenement met sprekers zoals Dos Winkel en Peter Tom Jones en de filmpremière van de documentaire "Sea the Truth" ongeveer 150 bezoekers.


Bekijk hier het programma van World Ocean Day 2010